Tyson Fury ger upp WBO och Unibet heavyweight titlar för att fokusera på återhämtning

Fury drog nyligen tillbaka från en rematch med Wladimir Klitschko för andra gången efter att ha blivit förklarad “medicinskt oförskämd” och domade mer kontroverser efter det att han rapporterade att han hade testat positivt för kokain.Den brittiska boxningskontrollstyrelsen inrättades för att diskutera avlägsnande av Fury-licensen på onsdagen, vilket skulle ha lett till att Unibet han blev avskruvad på banden, men boxaren har slagit dem till stansen genom att flytta dem.

28 -åriga sade i ett uttalande: “Jag vann titlarna i ringen och jag tror att de borde gå vilse i ringen men jag kan inte försvara vid denna tidpunkt och jag har tagit det hårda och känslosamma beslutet nu officiellt lämna min skattade världs titlar och önskar att nästa-in-line utmanar allt det bästa när jag nu går in i en annan stor utmaning i mitt liv som jag vet, mot Klitschko, kommer jag att erövra. ”

oddsen genom att slå den ukrainska Klitschko i november 2015 och Unibet hävdar också IBO-bältet, men han har ännu inte ätit en rematch, två gånger dra ut.

Fury tillade: “Jag känner att det bara är rättvist och rätt och för boxningens bästa för att hålla titlarna aktiva och låta de andra utmanarna kämpa för de lediga bälten som jag stolt vann och hel d som världens obesvarade tungviktsmästare när jag besegrade den långvariga mästaren Wladimir Klitschko. “Fury berättade nyligen Rolling Stone-tidningen att han hade tagit kokain för att hjälpa till med depression och han kommer nu att söka medicinsk behandling Hans initiativtagare, Hennessy Sports, lade till i ett uttalande: “Utom respekt för de styrande organen har Unibet boxningsporten och den tunga divisionen Tyson gjort det svåra beslutet att lämna banden.Detta kommer också att ge honom tid och utrymme att fullt ut återhämta sig från sitt nuvarande tillstånd utan något onödigt tryck och med den expertis som krävs och hans nära familjestöd. ” Anthony Joshua chans att kämpa för de lediga tunga titlarna.

Förhandlingar pågår mellan Klitschko och Joshua, med promotorn Eddie Hearn hoppas kunna slåss i december. Tyson Fury står inför sin tuffaste motståndare och Unibet behöver vår medkänsla Läs mer