Allt om Unibet Hudson River Derby gick fel

Frank Lampards inträde i New York-derbyen, för att inte uttrycka det, går bra. Och den värsta delen? Det kunde ha förhindrats – eller åtminstone dämpat.

Kort sagt var slaget länge förlorat.

Det scenariot i sig skulle vara svårt för någon spelare att övervinna .Men det här är historien om New York City FC och Frank Lampard; en tvålopera kommer till liv med Unibet fler vridningar än en WWE pay-per-view. Som om miljön inte var fientlig, hade någon den ljust idén att introducera Frank Lampard över PA-systemet som en återvändande hjälte: “Kommer på fältet, Super Frank Lampard.”

Skrämmer redan i munnen av avsky i deras lags prestanda och fortfarande avskyvärda av sin ofta frånvarande Designated Player. NYC FC fans, vilket ger Lampard den bra gamla “Bronx Cheer” vid ankomsten. Med andra ord booed de i helvete ut av honom.

Det som följde var 15 minuters obeveklig handling från den åldrande Unibet engelska mittfältaren. Åh, och två andra mål från New York Red Bulls. Det som ensam skulle ha gjort för en tragisk återkomst. Men denna tvålopera var långt ifrån.Facebook Twitter Pinterest

Asked om att vara booed på sin årstid debut, lyssnade Lampard av reaktionen och sa, “Om jag får booed för att bli skadad, det finns inte mycket jag kan göra om det.”

Det är en rimlig bedömning. Men han följde den deklarationen med en egen bombskal – att fansen aldrig förstod svårighetsgraden av hans åkomma.

“Jag hade en otäck skada – en åtta till 10 veckors skada”, förklarade han. “I början tyckte läkarna att det var en liten skada. Visste inte vara det. Jag har tränat morgon och Unibet eftermiddag för att få passform. Människor ser det inte. ”

De ser det inte eftersom det aldrig avslöjades. Lampard har listats tvivelaktigt i veckor. Han har bara tränat i sin helhet i mindre än två veckor.Men i nästan tre månader avslöjade NYC FC aldrig den sanna tidslinjen för hans återhämtning. Kanske, kanske bara, den informationen borde ha delats med fans.

Precis som “Super Frank” -inledningen är de botched uppdateringarna på Lampards skada ännu ett exempel på NYC FCs tondubbla tillvägagångssätt till deras stjärnspelare – Unibet samma tillvägagångssätt som fans hade väntat på nyårsdagen 2015 Att hitta ut sina dollar på 6 miljoner dollar var faktiskt under kontrakt med Manchester City.

Lektionen i hela Lampards drama med NYC FC kunde lösas med ett ord: öppenhet. Tydligen har den lektionen ännu inte lärt sig.DMThe Red Bulls visade att de fortfarande är högsta nivåer.

Förra gången Yankee Stadiums resultattavla läste 7-0, kastade korps CC Sabathia sju shutout-innings i en rutt i Baltimore Orioles.

Fläktarna gick hem lyckliga den dagen. På lördag? Inte så mycket. Den besökande Red Bulls tog till en av de mest helgade grunderna i baseball och lånade en scoreline från den andra fotbollen och slog en touchdown på sina värdar New York City FC, 7-0 – och ställa in en franchise rekord för de flesta mål i ett spel.

Detta var en uttalande vinst för Red Bulls. De försvarande Supporters ‘Shield-mästarna har limpat sig igenom 2016-säsongen och spelat samma högtryck som vann dem bordet 2015 men misslyckades med att hitta den sista bollen.Den impotensen – och en serie skadade – ledde till inkonsekventa resultat och tvivel över deras plats bland toppnivåerna i MLS.

Sju mål kommer att gå långt för att få den senaste historiken att vila.

På andra sidan floden körde NYC FC högt. Obeveklig i fem matcher visade Patrick Vieira män äntligen tillväxt och förbättring under sin nya chef. Deras framträdanden tjänade dem till en mycket förtjänad (men flyktig) plats längst upp på östra konferensen. För att komma dit förklarade Vieira sin klubbs svagheter med taktisk nyans avsedd för att förstärka sina mest utsatta områden, samtidigt som de accentuerade lagets styrkor.Han åberopade också en stor lycka till – en aspekt av deras framgång som Vieira erkände efter mötet.

“Alla spel hittills har vi beviljat många chanser och vi visste om vi inte” t förbättra den delen av vårt spel mot ett lag som Red Bulls, vi vet aldrig vad som händer, säger han.

Trots deras plats i bordet var det ingen tvekan om vem som var den bättre klubben efter 90 minuter. Red Bulls slog inte bara NYC FC. De exponerade dem.De tog blodet, svett och tårar som har blivit skjutna i uppbyggnaden av Vieira sida och använde det för att måla Yankee Stadium – och City-Red. “Inte i våra vildaste drömmar skulle vi ha förutsagt 7 -0, sade huvudtränaren Jesse March. “Jag tycker att det var ett uttryck för tron ​​och engagemang som detta lag har för varandra och en chans för dem att visa – mestadels själva – vad vi alla handlar om.”

NYC FC, under tiden, liknade historien om Icarus. På toppen av öst och med en rad positiva resultat började de tro att de var oförstörbara.I slutändan ledde de dem för nära solen, och tog ett rött hett ödmjukhet direkt tillbaka till jorden.

Före spelet var vi inte ett perfekt lag och efter matchen är inte det värsta laget, sade Vieira. “Som jag sa till spelarna efter matchen tror jag fortfarande att vi är ett riktigt bra lag. Jag är starkt bakom laget och bakom spelarna, och det här är en av de spel som vi måste glömma. “DMEven i värsta fall är Cali Clasico fortfarande en av MLS mest övertygande matcher.

Den som sa det goalless draws kan fortfarande vara fängslande sannolikt hade inte de första 83 minuterna av söndagens Cali Clasico i åtanke. MLS mest pålitligt bländande spel var ganska tråkigt fram till den tiden, med både LA Galaxy och San Jose Earthquakes som kämpade för att hitta dragkraft.Och ändå uppstod fixturen fortfarande med någonting, även på det allra värsta.

När det gäller ren chockerhet var Cali Clasico uppstaget av rivningsjobbet som genomfördes på Yankee Stadium på lördagskvällen, men ändå för rent drama Fatai Alashe utjämnare för Quakes, tre minuter från tiden på Stub Hub Center, var oöverträffad över rivalitetsveckan. Det var Goonies återkomst, man kan säga att San Jose lever upp till Cali Clasico-fakturan som motståndskraftiga underdogs. Det är den här kvaliteten som gör västkustens rivalitet så övertygande.

Jag tycker bara om det här omklädningsrummet, för att vi har den elasticitet “sa Chris Wondolowski efter draget i Carson och reflekterade över hur hans sida så ofta hitta något att greppa mot LA Galaxy. “Det är trevligt att ha det svaret.Vi började vid kickoff och gick precis dit och försökte få tillbaka det. Det är vad jag älskar om det här laget. Ingen satte sig i huvudet. ”

Det var faktiskt en förnyad körning om jordbävningarna så snart Marvell Wynnes eget mål slog nätet sju minuter från tiden. Dominic Kinnear kastade på Chad Barrett som svar, med den tidigare Galaxy framåt som gör skillnaden som en gung-ho frälsare, korsar för Alashe att leda hem nivån och rädda San Jose en värdefull punkt.

det var inte rätt ögonblick att rival Alan Gordons berömda vinnare och Quakes stopptid återkommande 2013. Alashe utjämnare som ett enskilt ögonblick var dramatiskt, men i den stora katalogen av Cali Clasicos kommer den här att betraktas som fyllmedel, inte så mycket mördare.Och ändå med fixturen i värsta fall, vid sin lägsta ebb, producerade den fortfarande åtminstone en grad av drama.

För San Jose kan en punkt på vägen ge någon form av prejudikat eftersom de ser ut att förbättra sig från Avaya Stadium. För LA Galaxen var detta en saknad möjlighet att ytterligare underlätta deras förbättring under de senaste veckorna. För båda klubbarna var det dock bara en annan Cali Clasico. Något om denna rivalitet, en del immateriella, gör för en iboende gripande tävling. GRThe Portland Timbers slutligen omfattar kaos

Få team i MLS skryter lika många skillnadsmakare som Portland Timbers. Det är därför de försvarar MLS Cup-mästare, med sitt lag bland Nordamerika mest potenta.Men de är lika ojämna på baksidan, så vad händer när så många av dessa faktorer kombinerar allt på en gång? Tja, du får ett spel som det som ses mellan Timbers och Vancouver Whitecaps på söndagskvällen. Jordan Morris, Jürgen Klinsmann och överleva US Soccer Hype Machine Läs mer

Portland 4-2 segrar över sin Cascadia rivaler var bland de mest övertygande matcherna som har spelats under den här säsongen. Det fanns två straff, otaliga målskickchanser, många momentumskift, en återgång till Providence Park för Pa Modou Kah och till och med en tussle som följer heltidsfliken.Med sex mål behövde någon sannolikt också källa till ett kedjesågsbränsle. Det var ett milstolpe i utvecklingen av Portland Timbers säsong, med Caleb Porters sida som en MLS-rekord genom att spela 13 på varandra följande matcher där inget lag stängdes ut. Den 41-årige kan ha varit nöjd med Portlands mest produktiva målskytt framträdande framför sina egna fans sedan oktober i oktober (mot Colorado), men brottet i en sådan rekord kommer inte att ligga bra med honom.

p> Porter craves kontroll. Efter sitt lag i MLS Cup-triumfen förra året tog han sig självt den här säsongen för att utveckla Portland som en besittningsbaserad sida. Han ville ha Timbers att ta sitt medfödda hot i den sista tredjeplatsen och på något sätt självreglera det och ställa in tonen och tempot i matcherna de spelar.Det fungerade inte riktigt på det sättet, emedan Timbers led en otrolig start på kampanjen.

Vinnerna över Toronto FC var dock något av ett vattendomsmoment. Återigen var Portland den otryggliga, motattackande kraften de var förra året och mot Vancouver på söndagen var det ytterligare tecken på att de har tagit om kaoset som gör dem så bra. Porter kanske inte gillar det, men det är hans sida största styrka och han är klokt att använda den en gång till.

Det är ett kontrollerat kaos av sorter, men det är en ideologi som placerar det slutliga resultatet över det sätt på vilket det uppnås. Det strider mot vad Porter står för som tränare och rånar honom för det utopiska laget som han har försökt mer än en gång att förfalska, men han måste fortsätta att anpassa sig till tränarens egenskaper, inte tvärtom.Mer kaos kan vara nyckeln till ett framgångsrikt mästerskapsvariär. GR

Colorado Rapids överlevde en av de mer skrämmande fixturerna i sin säsong och förblir på toppen av den västra konferensen, fortfarande de osannolika darlingsna av Major League Soccer. Rapidsna har guts och skicklighet

Den här formen av form fortsatte mot Seattle i helgen.

Utgjorde 17-9, utesluten med en marginal på 66-34% och dominerades grundligt under större delen av matchen, och Pablo Mastroeni en första hälften Axel Sjöberg huvudet för att slå Seattle Sounders på CenturyLink Field.

Årets förflutna, skulle en sådan gutsy prestation vara outlier i en rad negativa resultat. I år har det blivit det avgörande kännetecknet för en återfödd Rapids-sida.

Colorado är på en otrolig otrolig körning – den nuvarande taktgivaren i MLS.Sedan deras sista förlust den 9 april har rapporna gått 6-0-2, matchar sina motståndare 13 till sex och bibehåller en ligastörst nio mål mot 13 möten.

I den perioden har de slagen Seattle två gånger. Men det var något speciellt med denna seger; ett resultat som ledde till att Mastroeni sa att det var “ett av årets mest modiga spel”. “Seattle är ett bra lag, väl coachat, ett svårt spelrum, gräs – du kan göra en miljon ursäkter. De var skarpa ikväll, sade han. “Men du gör inte ursäkter. Du hittar sätt att vinna. Jag kunde inte vara mer stolt över den gruppen. ”

Flailing Sounders spelade verkligen sin roll i Rapids framgång. Seattle (4-6-1, 13 poäng) har kämpat för att hitta baksidan av nätet hela säsongen och poängterar en konferens med låga 10 mål genom 11 matcher.Det är bara ett mål utanför takten i den nedre matningen Chicago Fire och deras totala nio mål i 11 möten. Men ta ingenting från Rapids. De fortsätter att hitta nya sätt att vinna – och om deras kommande matcher är några indikationer, kan den sträckan fortsätta under sommarmånaderna. Colorado står inför en återuppbyggd Philadelphia Union-sida hemma nästa helg. Därifrån, en paus för internationell lek underlättar tillbaka till ligakonkurrens med en hem match mot Eastern Conference minnows, Chicago Fire. De slutar juni mot den någonsin farliga LA Galaxy – en sida som de slog förra månaden på Dicks Sporting Goods Park.

Som i NYC FC är Rapids inte en perfekt taktmätare i väst. Mastroeni har dragit kritik för sin bristande rotation i start XI och en tvekan om att göra substitutioner i täta matcher.Intressant nog, det är ett polärt motsatt tillvägagångssätt för hans manförvaltning i tidigare kampanjer.

Rapids chefen har dock hittat inspiration i sin nuvarande kärna av spelare – och en enhet som han tror kan uppnå storhet .

“Vad jag börjar känna med den här gruppen är att det inte finns någon uppgift som är för stor”, sa han. “Det finns ingen uppgift som är för skrämmande. De fruktar ingen. Vi är fortfarande underdogs och vi fortsätter att kämpa oss igenom säsongen med samma typ av mentalitet. “DM