Matildas klokare efter pre-olympisk nederlag till Brasilien, säger coach Alen Stajcic

Matildas kommer att komma in i OS alla klokare för en 3-1 bort förlust till Brasilien, säger coach Alen Stajcic.Brasilianerna, som hjälpades av några hemstadssamtal, vände sig i Fortaleza på söndagsmorgon (AEST), scorade tre gånger efter att den australiensiska stjärnan Katrina Gorry skickades av. Gorry marscherade för andra gula kortet i 50: e minut, när Matildas höll en 1-0 ledare i sin enda uppvärmning för OS i Rio.Ellie Carpenter Bolter som Matildas Rio Olympics squad heter | Richard Parkin Läs mer

“När spelet var 11 v 11 var det verkligen mer till vår fördel än det var för dem”, berättade Stajcic AAP från Fortaleza. “Att spela 40 minuter med 10 spelare mot dem gjorde det bara lite tufft men de är alla saker du måste lära dig att hantera.”

Visserligen var den brasilianska ref inte nöjd med den udda 50-50 gå lite, men igen måste du ta itu med dessa saker när du spelar i ett främmande land med en främmande referent. “Stajcic prisade hans spelares kompis bland ett antal tvivelaktiga samtal på Estadio Presidente Vargas. “Ingen gillar att förlora,” sa han. “Och vi ska titta på saker som vi inte gjorde så bra och det finns några saker vi behöver strama på.” Men de saker vi kunde kontrollera, vilket var vårt spel och vår försvarare , var ganska bra.Du kan inte styra domarens beslut ibland. Det gjorde det lite av en utmaning.

“Och våra spelare reagerade ganska bra jag trodde. Vi hade en bra disciplin och arbetade riktigt hårt när vi var nere på 10. De fick ta oss i paus för att få några mål mot oss. “Australiens olympiska kampanj öppnar mot Kanada i Sao Paulo på 3 augusti, två dagar före spelets öppningsceremoni i Rio, före gruppspel mot Tyskland (7 augusti) och Zimbabwe (10 augusti).