Anglia pecsét a Fokváros hetedik éveit követően, miután Dél-Afrika elhagyta a végső rúgást

Anglia megverte Dél-Afrikát 19-17-ben a Fokvárosban, hogy megnyerje a 2016-17-es World Rugby Sevens sorozat második fordulóját, miután Justin Geduld nem tudott átváltani a házigazdák számára a döntő utolsó rúgásával.

Chris Dry megkapta a Blitzboksot egy szórólapra, és egy finom mozdulatot ért el a sarokban. Branco du Preez kimaradt az átalakításról. Anglia visszament a Richard de Carpentier-en keresztül, aki a pályák felét lefedte. Tom Mitchell konverziója 7–5-ös vezetést adott Angliának.

Dan Norton ezután megérintette a 225-ös pályafutását, amikor Simon Amor férfiak meghosszabbították a vezetést, mielőtt Rosko Specman a házigazdákat visszahelyezte a szintekre második időszakban. Anglia a Ruaridh McConnochie próbálkozásával válaszolt, miután a nyomást követően a bal oldali hely felszabadította.Mitchell az extrákkal meghosszabbította oldalának vezetését.

De egy sárga lapot Nortonnak egy nagyszerű küzdelem érdekében Dél-Afrikának egy emberből álló előnye volt 15 másodpercig, és Werner Kok teljes mértékben kihasználta a késői próbát. De Geduld nem tudta megdönteni a dolgokat a rúgással, ami extra időt kényszerített volna.

Mitchell, az angol kapitány, azt mondta: „Ez egy kemény verseny pokolja. Annyira büszke vagyok a fiúkra. Csodálatos erőfeszítés volt.A nyár folyamán annyira keményen képeztünk, és ez a pillanat mindezt megéri. ”

Anglia a Fiji 31-26-os győzelmét a negyeddöntőben és a Skóciában 33-14-ben verte el az elődöntőben; Dél-Afrika 14-7-es győzelmet szerzett Új-Zéland felett, hogy elérje a végső döntést. Rajiv Maharaj Bővebben

Ausztrália egy csalódást okozó versenyt hajtott végre azáltal, hogy 21-17-et vesztett Argentínába a vigasztalási félidőben.

Ausztrália 42-12 győzelmet aratott Ugandával, de nem sikerült kritikus mobil sportfogadás nyomást gyakorolnia a dél-amerikaiakkal szemben, amikor előnyük volt.

Andy Friend, az edző azt mondta: „Túl sok egyszerű hibát találtunk a játékban Argentína ellen. Amikor megnyugtatónak kell lennünk, nem vagyunk.Jelenleg nem dolgozunk együtt egységként, ami kiábrándító.

„Az idei év elején azt mondtuk, hogy fogadási bónuszt minden versenyen meg akarjuk tenni a negyeddöntőket. Nem csináltuk ezt, ezért elfogadhatatlan. ”Ausztráliának nagy vereséget szenvedett az Egyesült Államok és Dél-Afrika ellen a verseny első napján.