Southampton’s Oriol Romeu: „Bátor, hogy kockázatot vállal és magunkat”

„Tudtam, hogy lehetőségem van előrelépni, és készen állok arra, hogy készen álljak rá” – mondja Romeu Wanyama távozásáról. – Csak azt akartam lenni, aki meg tudta csinálni a munkát, és bizonyítani tudom az edzőnek. Ahogy karrierje tovább folytatódik, új kihívásokkal és lehetőségekkel kell rendelkeznie, és meg kell vennie őket. ”Southampton v Burnley: mérkőzés előnézete Tovább

Egy ideig úgy nézett ki, mintha Romeu áttörést érne el Barcelonában, akit A Chelsea 4,35 millió fontot fizetett, hogy 19 éves korában Londonba jusson, de a kötőszöveti sérülések és a három térdműtét akadályozták a fejlődését, így Chelsea tavaly 5 millió fontért értékesítette a Southamptonba. Most már egyértelmű, hogy Romeu soha nem online sportfogadás vesztette el a Barcelonában termesztett minőséget és hajtást.Még mindig dicséri a katalánok edzésének – különösen Guardiola – befolyását, aki Barcelona első csapatát vezette, amikor Romeu a második helyen állt.

„Fiatal játékosokkal csodálatos volt” – mondja Romeu. – Néha hosszabb időt töltött velünk, mint a vezető játékosokkal. Szerette a helyesbítéseket javítani. Mindannyian sokat tanultunk tőle. Szereti a labdarúgást, szereti az edzőt, és minden csapat csapata eredményei szerint jön ki. ”

„ Néhány tippet adott nekem a közepén játszani. Tanácsadás arról, hogy a testhelyzet milyen fontos. És mondott valamit, amit mindig emlékszem: „Ha szeretne találni valakit rövidnek, nézz ki, mert akkor rövid lesz. Ha csak rövidre nézel, nem fogja látni a hosszú áthaladást.Tudja, mert nagyon okos játékos volt. Ő segít neked. ”

Luis Enrique, aki akkoriban a második csapatért felelős, a jelenlegi pozíciójának megszerzése előtt, a Barcelona első csapatának vezetésével, újabb nagy hatással volt. – Sokat tanultam tőle. Nem csak taktikailag, hanem arra is, hogy megpróbáljon minket addig tolni, amíg nem tudunk többet adni. Jó volt az érzés.

„Mindannyian megpróbáltunk minden nap javítani, még akkor is, amikor nyertünk. Spanyolország második részén voltunk, és meg akart fogadások az interneten bocsátani minket, hogy a legjobb rekordot nyerhessük el történelmünkben. A legtöbbünk fiatal játékos volt, így nagyon nehéz volt. Hat hónap múlva sikerült elérnünk a célunkat, ami nem az volt, hogy leereszkedjen, és aztán azt mondta: „Tarts harcot, és nézzük meg, mit tehetünk.” A második helyen végzett a bajnokságban.Elméletileg nem küzdöttünk semmiről, mert nem tudtunk előléptetni, de célunk az volt, hogy jobb legyen. Tudja, hogy a menedzser gondoskodik róla. Claude Puel rendkívül lágyan beszélhet – sajtótájékoztatókon gyakran nem hallható -, de a Romeu megerősíti, hogy a Southampton közelmúltbeli előadásai jelezték -, hogy a franciának nincs gondja a csapat erejéig, ami kalandos domináns stílus. A szezon első mérkőzésén megjelenő látszólag lágy Puel, amikor Southampton az 1-1. Ábrán a Watford előtt húzódott, szükség esetén felrobbanhat.

„Ha hangos, azt jelenti, hogy valami baj van, – mondja Romeu. „Amikor a dolgok nem mennek jól, ki kell kiabálnia, és ő teszi.Emlékszem Watford elleni első felére, nem volt igazán jó, és félidőben jött, és zajos volt. Nem játszottunk jól, és csak azt akarta, hogy bátorabbak legyünk, és vállaljuk a felelősséget, és boldogok legyünk. Mindannyian kicsit félénk volt. ”Sivatagi tűz: a Kurdisztán világbajnok lázadói – videó Bővebben

Mint Guardiola és Enrique, Puel jó hírnévre tett szert a fiatal játékosok meggyőzésére, hogy teljes mértékben kifejezzék tehetségüket. „Bátor bátorság néha kockázatot vállal, és magunk is. Néha a testünkben lévő félelemmel nem csináltunk olyan dolgokat, amelyeket a képzés során tennénk.Néha, amikor a dolgok nem mennek jól, meg kell tenned, és magadban kell hinni. ”

Most Southampton jutalmazza a hitüket, és végül online sport fogadás képes rendszeresen fellépni, és felszabadítja Romeut, hogy folytassa lehetőségeit. – Úgy érzem, hogy amikor a pályára megyek, nem kell bizonyítanom, hogy én vagyok ez a játékos vagy a játékos, csak azt kell bizonyítanom, hogy én magam vagyok, és meg fogom csinálni a munkámat. Néha, amikor fiatalabb vagy még mindig egy új klubba jön, sok dolgot kell bizonyítania. Most, a tavalyi év és a szezon kezdete után, csak leülhetsz és élvezheted, és megpróbálhatsz segíteni csapatodnak.