A Manchester City védelmi hiányosságai miatt megújult Leicester zsákmánya

A Leicester Manchester City lebontása a tavalyi szezon visszavonása volt, amikor az ellentámadásra összpontosítva, intenzitással és gyilkos instinkttel játszottak. 20 perc múlva 3-0 volt, és a Claudio Ranieri a legutóbbi rossz eredményeket követelte. De ahogy Wes Morgan és Jamie Vardy kiderült, az ellenfeleik gyengeségeinek tervezett kiaknázása is volt, a bajnokok visszatérnek a legszívesebben, mert tudták, hogy a város lehetővé teszi számukra.

„[Város] szeretne hátulról építeni, és gyors előrelépéssel fogadási útmutatók haladni. Megvizsgáltuk őket, és úgy döntöttünk, hogy hátra ülünk, és hatékonyak legyünk az ellentámadás során. Dolgozott – mondta Morgan.Miközben Vardy-ról érkezett: „Megnéztük a videókat, és szeretik a kezelőjüket. Tehát, ha megvan a sarokba, meg kell nyomnia a kezelőt. Szerencsére a labda megérkezett, és nem volt rá kész. kiemelkedő volt az egészben – meggyőzte John Stones-t, hogy gyengén jusson vissza Claudio Bravo-hoz, aki valóban nem volt kész rá. Vardy aztán elvette a labdát a chilei körbe, és a vonal fölé szorította. Stones kétségbeesetten felakasztotta a fejét, Bravo ugyanolyan szeszélyesnek tűnt, mindketten tisztában voltak a követendő személyes kritikával.De, ahogy Morgan vázolta, a város egész védelmi struktúrája, amit Leicester célzott, és a sikeresség módja azt jelenti, hogy a legszigorúbb reflektorfénynek Pep Guardiola-ra kell összpontosítania. mindössze két tiszta lapot tartott 15 Premier League játékban, legalább három gólt ért el az utolsó kétben, és szombaton a kollektív alacsony online sportfogadás szintre jutott, amikor a másik csapatnak a pontozástól való megállásának alapjairól van szó. Bacary Sagna, Stones és Aleksander Kolarov három hátán ritkán, ha valaha is összetartozó egység volt, az utóbbi kettő hibás volt a Leicester első és harmadik gólja miatt, amit Vardy szerzett.Előttük Pablo Zabaleta teljesen elvesztette a jobb-vissza-közép-középpályás szerepét, míg Bravo volt kitéve Leicester második céljának, egy Andy King-i hihetetlen befejezésnek, mivel ő volt a negyedik.

A hátvonal következményei – és az előtte lévõ „védelem” – összpontosítottak arra, hogy mi a teendő a golyóval, és kevés figyelmet szentelünk annak, hogy mit tegyünk.Jamie Carragher, egy ember, aki ismeri az egyik vagy két dolgot a védelemről, összegezte a nézők hangulatát, amikor tweetelt: „A Defensively Man City az egyik legrosszabb csapat a bajnokságban, egész helyen.”

< p> A város nem tudja felvenni a címet, ha továbbra is megvédik ezt a módot, és aggodalomra ad okot a támogatóiknak, hogy Guardiola ne aggódjon túlságosan arra, ahogyan csapata strukturálisan és taktikailag válaszol az utasításaira. Itt beszélt arról, hogy soha nem veszélyezteti értékeit – „Ugyanaz leszek.Úgy érzem, amit érzek ”- és felemelte a szemöldökét, miután megtudták, hogy a város nem nyert egyetlen megoldást a verseny megnyitó 35 percében. – Nem vagyok edzője a kezeléseknek – mondta. Jamie Vardy kalapos trükk vezet a londoni Leicester bontási munkájához. Spanyolországot erőfölényévé tette a labdarúgásban.Például Xabi Alonso úgy írja le, hogy „végső megoldásként” foglalkozik, míg Javier Mascherano, aki a Barcelonában Guardiola alatt játszott, egyszer azt mondta, hogy a bánásmód meghiúsult.

Kétségtelenül lenyűgöző van egy olyan ember, aki olyan erősen hisz a progresszív módon, hogy játsszon ezen a parton, de miután Angliába jött, Guardiola-nak fel kell ismernie valamilyen kompromisszumra és / vagy kiigazításra van szüksége a labdarúgás teljes véres jellege miatt, és persze, miközben ő a játékosoknak nem kell egy ilyen nagy kockázatú, technikailag igényes megközelítést levonniuk.

Kolarov egy embernek nem megfelelőnek tűnik ebben a városrészben betöltött szerepére. És akkor van Stones, aki továbbra is úgy néz ki, mint egy központi védő, aki nem akar védeni. Meg kell változtatnia a pozícióját vagy játszania kell egy megbízható partner mellett.Ebben a tekintetben a Vincent Kompany sérülése miatt nem lehet elég hamar visszatérni. A kapitány nélkül Stones úgy néz ki, mint Bambi az anyja nélkül.

A város hibái nem zárhatják le teljesen a Leicester kijelzőjét, mi volt az első bajnokságuk október vége óta, és ami sokkal kényelmesebb lett volna, ha nem engednék meg a várost későn érte el Kolarovot és Nolitót. „Vissza akartuk térni az alapokhoz” – mondta Vardy, akinek 16-as célú aszálya jó és igazán vége. – Tudtuk, hogy még mindig a tavalyi csapat voltunk, és ezt vissza is kaptuk.