Edmund, Fleming och Inglot går med i Murrays i Team GB olympiska trupp

Edmund kommer att gå med i den försvarande mästaren Andy Murray i herrarnas singelkonkurrens medan Fleming och Inglot blir Storbritanniens andra par i herrdubbelarna tillsammans med bröderna Murray, Jamie och Andy. Edmund och Inglot är en del av Storbritanniens Davis Cup-lag för kvartfinalen mot Serbien i Belgrad i helgen.GB Davis Cup-teamet förblir obefogat av Andy Murrays troliga frånvaro Läs mer

Johanna Konta och Heather Watson hade redan varit meddelade att representera Storbritannien i både kvinnors singlar och dubblar i Brasilien, med blandade dubbeltillgångar som ska beslutas på plats. Team GB chefsuppdraget Mark England sa: “I Dom och Kyle välkomnar vi två Davis Cup vinnare i veckan medan Colin är enormt erfaren, har tävlat i både en olympisk och Commonwealth Games.De sju spelare som kommer att resa till Rio 2016 kommer att bli en av de bästa squadsna som vi har haft som en del av Team GB och jag är övertygad om deras förmåga att utföra igen. “Samtidigt har Rafael Nadal fått tillstånd av det internationella tennförbundet att konkurrera på olympiska spelen trots att de inte uppfyller kvalifikationskriterierna. Pekingens guldmedalistens deltagande hade varit i tvivel eftersom skada hade hindrat honom från att visas i det minsta antalet Davis Cup-band som krävdes i en fyraårig olympisk cykel för att kvalificera sig för spelen.

Spanjoren, som har varit borta eftersom en armskada tvingar honom att dra sig ur French Open efter sin andra omgång match, vann hans överklagande att tävla i spelen och namngavs i den slutliga listan över deltagare som utfärdades av ITF på fredagen.Den 30-årige, som saknade London 2012 genom skada, har utsetts till sitt landets flaggbärare i invigningen och kommer att bli en av fyra spanjorer som tävlar i herrarnas singlar. Han kommer också att tävla i herrarnas dubbel med Marc López.

Nadal fortsätter sin återhämtning från handleden och har inte rest med spaniet i Rumänien för avspelningen i Davis Cup Euro / Afrika.