Stuart bred bränder Nottinghamshire attack mot Lancashire

Nottinghamshire kavalleri har anlänt och inte en minut för tidigt. Stuart Broad poppar in för ett flygande besök medan Imran Tahir, den pakistanska födda sydafrikanska, gör sitt första utseende på säsongen. Vid slutet av dagen, efter Lancashire valde att bada, hade de tagit tre wickets och deras närvaro var varmt välkomna.Vitligen, som dagen tycktes vara slipning till en dödläge, delade Broad och Harry Gurney fyra nybollswickets för att svänga det på hemmalagets sätt.

Nottinghamshire, winless i åtta matcher, vilade Jake Ball med en öga på en Lord’s Test debut nästa vecka (även om Jimmy Anderson bugade några mjuka löstagare till lunch för att ge England mat för tanken), men Broad, på en ton som verkade grön men spelade sant, såg till att han inte missades, kappade på en fullare längd och sällan erbjuda bredd; hans siffror på 25-7-50-3 gjorde inte hans prestation rättvisa.County cricket – som det hände Läs mer

Det var Tahir, men som satt upp sin dag precis som Tom Smith och Luke Procter såg ut att dra sig bort efter Haseeb Hameed, den enda wicket som skulle falla före lunchen, avböjdes för att ge bort Ben Hutton.Smith var stadig och Procter, crouched och crabby, zippade längs, ser flyktig men alltid allvarlig när Nottinghamshire seamers störde på sina kuddar eller tappade kort, vilket de regelbundet gjorde.

Det var inte, i första hand åtminstone, en gynnsam start för Sydafrika-spinnaren Tahir vid hans återkomst till Trent Bridge, där han kommer att tillbringa resten av sommaren. Kallade in i attacken nio överklockor före lunchen, började han med två no-ballar, varav den första var en långhopp – skuren till punktstängsel av Procter. En annan halvspårare kastades före över, vilket kostade totalt 13.

Tahir förbättrades mycket efter lunch och hittade sin linje, längd och googly.Procter såg på att höja honom förskräckt på benet och förlorade sin off-bail, och kort därefter blev Alviro Petersen fångad bakom benen utanför Broad – konstigt, varje Nottinghamshire fielder bar bollen, tycktes tro att det var ute. Fångat bakom bakom, kanske. Bred, som hade slagit fladdermössen gott utan förmögenhet, ryckte och log. Med te hade Tahir Steven Croft, hoppade ner och slog på foten, benet före.

De kunde inte ta bort Smith, men. Han spelade några minnesvärda skott och har nått en stoic 50, stannade där för de 25 kommande bollarna, överlevde stora lbw-shouts från Tahir och Broad.Till sin 200: e boll visade han en del aggression och gjorde därmed ett fel och hoppade ner till Tahir, som spunnit en boll förbi sin ytterkant och fick honom stumped för 70.Nottinghamshire bekräftar “ett par intressanta intressen” i Alex Hales mer

Liam Livingstone gick med i Karl Brown och visade mycket avsikter men Lancashires laddning stoppades av ankomsten av den nya bollen. Nästan omedelbart hade Gurney Brown fångat sig bakom, prodding halv framåt, innan Broad briljant fångade Jordan Clark av sin egen bowling. En kort boll var på Clark snabbare än väntat och hans dragskott flög tillbaka vid Broad med intresse.Bowlerna fastnade två händer upp för att hävda en anmärkningsvärd fångad och bultad.

De kommande två översättningarna tog också wickets med; Neil Wagner avböjde Gurney’s steepling bouncer på stubbarna via hjälm och axel, sedan Livingstone skidd för att peka ut Broad. Wagner, som lämnade fältet med medics, var fortfarande groggy i slutet av spelet. När Kyle Jarvis – som spelade en lyxig körning – och Matt Parkinson slog ut 31 bollar var det en känsla att Nottinghamshires batsmen , fortfarande utan den skadade Chris Read och vars sista tre avslutade insatser har alla fallit mindre än 200, skulle ha blivit lätta att packa upp för natten. På måndag har de en chans att göra sina bowlers excellens räkna.