Louis van Gaal: “Jag gör ingenting på United. Jag delegerar och jag tjänar mycket pengar “

Louis van Gaal säger att han gör “ingenting” som Manchester United-chef men tjänar mycket eftersom det viktigaste jobbet för en toppnivå tränare är att delegera ansvar till sin personal.

Talar på ligastyrarna Föreningens årliga ledarkonferens på onsdag, berättade Van Gaal sin filosofi, beskriver sig som en innovatör som pionierade moderna coaching-metoder. Mans Uniteds bästa attackplan kan bara vara deras försvar Läs mer

“Feedback är väldigt viktigt…Men jag måste säga det för att när jag inte säger det då är jag arrogant “, var Van Gaal citerad enligt Daily Telegraph. “Jag är också en innovatör och jag har förändrats mycket. Jag var den första tränaren som var med en anteckningsbok. Nu är alla med en anteckningsbok.Jag var den första tränaren som använde video.

“Jag är från en tid där du [chefen] gjorde allt. Nu är jag chef och jag har en idrottsvetenskaplig avdelning, jag har en scoutingavdelning, jag har en medicinsk avdelning, jag har assistent chefer, jag har assistent tränare. Jag gör ingenting…ingenting! Jag delegerar. Jag delegerar och jag tjänar mycket pengar. “Den tidigare United-midfielern Paul Scholes har varit en av Van Gals mest vokalkritiker denna säsong, anklagar laget för bristande kreativitet och spelar” tråkig “fotboll.United är fjärde i bordet, två poäng bakom ledarna Manchester City och gick igenom en runda av tre back-to-back-turneringar i oktober. De har gjort färre ligatemål (17) än någon sida Van Gaal försvarade sig mot påståenden att hans lag inte kan spela attackerande fotboll, med angivande av sin tid som ansvarar för Ajax som bevis på att hans lag lär sig att attackera när de absorberar de grundläggande principerna i hans filosofi. “Vi [Ajax] vann allting med mycket attackera fotboll. Jag säger inte det för mycket, för annars kommer Scholes att vara väldigt arg! “Sade holländaren med ett skratt. “När du ser mina presskonferenser diskuterar jag mycket min filosofi.

” Det tar alltid lite tid att överföra meddelandet.Jag tränar i hjärnan – många saker i hjärnan – för att fotboll inte är en sport av ben, det är en sport av hjärna och taktik. Så det tar mycket tid. “