Footscray flagga fairytale blir mindre som fiktion med varje Bulldogs seger

Efter att ha spelat som dervishes i tredje kvartalet och bromsade tillbaka momentum precis som Sydney verkade redo att ta tillbaka topplåten, sitter Bulldogs inom shouting avstånd från det mindre premierskapet och en hemfinal som deras tränare säger att han skulle vilja spela på MCG – en åtal mot dem som ifrågasätter hans lags värde utanför Etihad. Western Bulldogs sjunker Swans i sista gasp SCG-thriller Läs mer

Men i motsats till sagor varar det kollektiva minnet av McClelland Trophy vinnare inte för evigt . Sproget är ett premierskap, och Footscray (de västra bulldoggarna har inte riktigt den Brothers Grimm-ringen) har inte vunnit en sedan 1954, en eon predating rock roll. De har varit nära, med konsekutiva preliminära finaler 1997 – ett spel som Bulldogs supportrar fortfarande sörjer som föräldralösa – och 1998 och 2008 till och med 2010.Så nära att vissa anhängare känner sig illa utrustade för mycket av någonting utöver ytterligare finals hjärtesorg. Som Dominic Kelly sa för en månad sedan: “Vi har känt för mycket besvikelse för att tro på sagolika slutar.”

Bulldogarna är mer medvetna än de flesta som “premiership-fönstret” kan stängas snabbt – och kanske till och med Snabbare när rocken tappade i västra Sydney damm ripplar in i en tsunami. GWS-jättarna är som en ung, osynlig ’85 Boris Becker, som ofta spelar på utomstående domstolar och betraktade som “nästa stora sak”. Om de vinner i år är det inte svårt att se dem vinna några mer i snabb följd.Men du kan inte låta bli att känna den här Bontempelli-ledda Bulldog-renässansen är en bulwark som är mer än kapabel att hålla tillbaka tidvattnet, och en som är väl lämpad för att göra en mer hållbar lutning på en flagga.

Detta Bulldogs “fönster har öppnat varje bit så fort som dess tidigare har stängt. I 2014 slog deras kapten Ryan Griffen det till Blacktown och deras tränare Brendan McCartney tycktes spendera ett kort ögonblick i fotbolls vittnesskyddsprogram innan de återuppstod som en utvecklings coach vid Melbourne.

Genom dörren kom en tränare som redan hade uppnått ett fotbollsmirakel, om än en amatör, genom att ta St Bede’s Mentone från C-Grade 2006 till A-Grade premiärer 2008.Luke Beveridge övervaka idag en lista som har gynnats av en skarp rekrytering (Marcus Bontempelli och Jake Stringer, en levande persona av adage som den vackra kan inte existera utan råan), undervurderade veteraner (Dale Morris och Matthew Boyd), fadersön (Mitch Wallis och Tom Liberatore), friagenter (Matthew Suckling och Stuart Crameri, som skulle ha dessa Bulldogs ännu närmare sagan) och en miljon dollar framåt som spelar VFL.

Medan de ännu inte är gör en dokumentär om Beveridge’s St Bede’s mirakel, du känner en Bulldog man skulle vara på skärmarna inom några dagar efter provsmakning av premierskap. En Footscray-flagga är otvetydigt det bästa möjliga resultatet för alla som är involverade i AFL-media.Det skulle ta lite kreativ licens att göra den till en religiös upplevelse, som för många långlivade Bulldogs fans, skulle det vara.

Rob Clancy är en man som sträcker sig båda delar. Clancy, som brukade arbeta med sportskranken vid ABC och OS, har varit medveten om det udda sportsmiraket.Men som en Bulldog-supporter finner han sig allvarligt överväger möjligheten att hans klubb är en seriös utmanare för ett premierskap som inte kräver att någon präst eller ett bevis ska betraktas som ett mirakel själv.

ett sinneförskjutning, från hopp till förväntan “, säger Clancy. “Det är en mycket svår och okänd process, men att se dem vinna på SCG i helgen, för andra året i rad, gör det verkar nästan tillräckligt nära att röra.”

Och om Bulldogs faktiskt vann premiership? “Jag har ingen aning, men jag vet ingenting jag kunde göra skulle gå någonstans nära att uttrycka vad det skulle innebära att nå det till synes ouppnåliga målet.”

Söt Jesus, överväga inte saken – släpp in den “Okej, jag ska krama massor av främlingar och skjuta några tårar eftersom min pappa inte levde för att se den och mycket mer för att jag ska dela den med mina barn.” Western Bulldogs suspenderar Tom Boyd och Zaine Cordy över kamp Läs mer

Det finns tider i människans liv när det är okej att gråta – och till och med neutrala anhängare har rätt att få lite misty-eyed om Footscray vinner flaggan.Att se Bob Murphy på bänken i en polo-tröja för klubben, eftersom de sista sirenljuden skulle vara den största sportiga tearjerkeren eftersom Kevin Costner frågade sin pappa att spela fångst.

Whitten Oval är Murphys fält av drömmar, och det tar lite fantasi att se honom ha en kick-to-kick med Charlie Sutton när ljuset dör i Melbournes väst. Murphy älskar Footscray hur vissa människor älskar Gud. Han ser Bulldogs överallt han ser ut – en mysig hörn pub, en park där han går sin hund, eller när han hör ett album av The Cure. När Murphy gjorde sitt knä i slutet av en redan hjärtskärande förlust i runda tre blev han sin egen blues sång, en Tom Waits-förlorare.Men så är hans andliga håll över denna klubb som ett premierskap skulle ramma honom som en Kerouac-helgon eller en av Springsteens hjältar. När Murphys meddiktar-filosof G.K. Chesterton skrev, “sagor berätta inte för barn att drakar existerar, sagor säger oss drakar kan dödas”, tror jag inte att han hade Hawthorn Football Club i åtanke. Men här är vi med Hawthorn draken ovanför stegen, och för de sju andra premiership contendersna är det inte en lycklig plats. Hagtorn är inte bara dynastisk i sin förmåga att vinna, de är nästan dynastiska i europeisk mening. Om Footscray skulle vara klubben för att döda draken skulle sagan vara obestridlig.