X-Games. Semestern av extrema sporter är skriven av historier, skrev en av Samko

Han minns fortfarande det ögonblick då hennes amerikanska stjärnan Lindsey Jacobellis, mästare fyrfaldig världen som vann det tionde loppet på den slutliga bankas hörnet gick ut från under.

“Min styrelse har en stor radie och tränare, vi kom överens om att eftersom jag går utanför bågen och därmed förlora mindre hastighet. Lindsey klippa sig inne i hennes styrelse med en mindre radie, är det tillåtet. Det verkade som jag släppa taget, men det var planen. Misstaget var då jag föll in bakom henne – jag var tvungen att gå bredvid henne, kliva gupp, hastighet jag hade.Men jag beklagar det, åtminstone jag är motiverad för nästa år “sade hon tjugotvå född i Vrchlabí och påminde om att Jacobellisová inte den enda rival.

” Det andra, och kanske till och med i semifinalen, har medaljer från VM eller bland de bästa i VM. Jag var tvungen att köra om dig också. ”

Ta en vecka tidigare i Feldberg, Tyskland, där VM slutade i den sjunde och den första och därmed fick kontroll över stora företag för första gången sedan Sochi, visat att det är nytt.Tidigare hade hon lidit av en fraktur i fotleden i slutet av förra året, angina och arm, som i december den första tävlingen i österrikiska Montafon SP sparken. .

Den viktigaste frågan hörde därefter att förbättra fysiskt, men nämns också fogen

För att tillkoppla falla av igen

“Armen är bra, faktiskt båda axlarna. Stärker stag, göra en sådan väst, nu är tejpujeme. Jag har den medfödd, de gemensamma hålen är grunda. Men ingenting hindrar mig, bara för en start kan jag inte alltför snabb cuknout. Då kan det falla igen “, förklarade han och jämfört med X-Games VM-serien.

“Varje lopp har sin egen charm. VM är det övergripande resultatet, men det speglar hela säsongens gång.Jag har alltid gillat det, det handlar om långsiktig prestanda. Men X-Games är konstiga, därför att endast de bästa är där, och det måste finnas en inbjuden person där. Och det var bra eftersom det här året inte är världsmästerskapet eller OS, så det var så högsäsong. Det är andra platsen som trivs, “erkände hon.

Vad är magiken i X-Games?De har sin tradition, utvalda extrema skidåkare, snowboardåkare, eller snowboardkrosaři Riders skoter, som utförde sina maskiner till otroliga språng och kullerbyttor, racing i Aspen sedan 1992. “Dessa amerikaner älskar sport, för många av X-Games under vintern OS, sa Marek Jelinek tränare och tränare James Samková Flejšar.

“först måste du få en inbjudan”, sade hon snowboardkrosařka. “Men kan X-Games verkar konkurrenter som inte går VM, men de är anslutna med berättelsen. Det är vad amerikanerna tycker om. Posten och upptäckte pojken, som var i styrelsen för bara sex dagar – deltagande i X-Games hedrade minnet av en vän som på tävlingarna som finns i snön död.Och en annan amerikan på X-Games frågade sin flickvän till en handbollskonkurrent, Maria hade det på tavlan, gifta sig med mig, “sa hon.

“Vi filmade redan TV: n i vår träning. Halvvägs genom skärmen var jag som en olympisk vinnare, Lindsey Jacobellis, hemstjärnan som skulle attackera den tionde X-Games-titeln. De viskade där annars, och jag berättade inte för dem om shrupen. Det skulle göra min story tystare, “log hon. Samka chef är Tomas Kraus, en tidigare framgångsrik skeppare som avslutade sin karriär förra året.Han deltog också i X-Games nio gånger och hans bästa resultat var fjärde. “Mina vänner säger att jag blev Evkas chef för att uppfylla sin dröm – att vinna X-Games. Någonting kommer att hända, det kan hända nästa gång, “sa han med ett leende.

Olympiska spelen i Extreme Sports omfattar också konton av beloppet av ekonomiska belöningar. “Det finns ingen ära. För det andra är det femton tusen dollar, men det är just nu i Amerika, och det är tio. Men det faller på biljetter och boende för Evk och dess genomförande team, eller två bussar och militärer. Men att vara andra till X-Games, det är värt pengarna, sa Kraus.