Unibet választotta a Fifa elnököt Zürich választása után

Fifa választotta Gianni Infantino-t, a Sepp Blatter-től csak hat mérföldnyire született európai futball adminisztrátort, aki új elnökként törekedett arra, hogy visszaállítsa a világvezető testület hírhedt kárát, amelyet a szégyentelen elődje felügyel.

Greg Dyke, a Football Association elnöke, aki támogatta Infantino, üdvözölte őt, mint egy “egyszerű fickó”, amelynek győzelme új kezdet volt a Fifa.Dyke azt mondta, hogy Anglia most úgy gondolja, hogy ajánlatot tesz a 2030-as világbajnokságra. Mindent, amit Unibet tudni kell Gianni Infantinóról, az új Fifa elnökről Bővebben

Azonban a svájci-olasz Uefa főtitkár, csak akkor, amikor a főnöke, Michel Platini felfüggesztésre került, majd hat évig betiltották a Blatter-nek “2011-ben elkövetett” hűtlen fizetésének “elfogadását, felfelé irányuló feladata a Fifa megdöbbent hírnevének felújítása.

Infantino, a választások előtti forradalomra szánt pénzeszközök, a vitatott ázsiai labdarúgó-szövetségi elnökkel, Sheikh Salman bin Ebrahim al-Khalifával, a szavazatok második fordulójában 115 szavazattal 88-ra győzte.

A Bahreini elhatározta, hogy elnöki ajánlata véget ér a koronázásnak, amikor októberben elhatározta, hogy Platini visszavonását követően eláll, de kampányát súlyosan megtagadta a korábbi választásokon elkövetett emberi jogi jogsértésekkel és szavazati jogokkal Unibet bonusz kapcsolatos állítások.

Infantino után szűk 88-85 vezetést vett az első fordulóban, amikor Ali bin al-Hussein jordániai herceg harmadik helyen állt 27-én és a francia korábbi Fifa végrehajtó Jérôme Champagne negyedik helyezett héten.Infantino energetikai kampánya, valamint az ígéretek, hogy több mint kétszeres fejlesztési pénzt adtak ki a Fifa 207 szövetségének 5 millió dollárra négy év alatt, megnyerte a napot. Facebook Twitter Pinterest Kik: Gianni Infantino, Fifa új elnöke

“Szeretnék mindannyiunk elnökévé válni. Jártam a világon, és ezt továbbra is folytatom. Szeretnék együtt dolgozni veletek, hogy új korszakot állítsunk fel és újjáépítsünk, ahol a labdarúgást a színpad középpontjába helyezhetjük “- mondta Infantino a küldötteknek a győzelme után. “A Fifa áttörte a szomorú időket, a válság pillanatait. De ezek az idők vége. “Később elmondta a médiának:” Most új korszakba lépünk.Visszaállítjuk a Fifa képét, és győződjünk meg róla, hogy mindenki elégedett lesz azzal, amit csinálunk. “A hangmagassága szintén büszkélkedhetett abban, hogy nagymértékben növelte az Uefa bevételeit, és azt ígérte, hogy ugyanezt teszi egy szervezet számára most egy 550 millió dolláros pénzügyi fekete lyukra bámul. “Ez a pénzed, nem a Fifa elnökének pénze” – mondta a delegálóknak tapsolni. “A Fifa pénzét fel kell használni a futball fejlesztésére.”

A 45 éves Uefa 15 éve és az elmúlt hét főtitkára ígéretet tett arra, hogy ” hogy Fifa “, de először fel kell emelnie a térdét követően nyolc hónappal a káosz és a válság.A folyó amerikai és svájci vizsgálatokat úgy kell megérteni, hogy hosszú utat kell megtenni.Gianni Infantino győzelme reményt kelt a Fifa közepén. Olvass tovább David Gill, az FA igazgatója, aki szintén a végrehajtó bizottságban ül mind Uefa, mind Fifa azt mondta, hogy Infantino választása “jó nap volt a labdarúgáshoz”, míg az amerikai Fifa végrehajtó bizottságának tagja, Sunil Gulati “jó sportnapnak” üdvözölte. Infantino ragaszkodott ahhoz, hogy újraegyesítené a labdarúgást, annak ellenére, hogy a világ többi része gyakran Európát túlerőnek tekintette, és választási ígéretét is lehetővé tette a bevételek növelésével és a költségek csökkentésével. “Nem értek egyet azzal, hogy a labdarúgás megosztott. Ma választás volt, nem háború “- mondta. “Az egész világ és a futball jelöltje vagyok.Hídokat kell építeni, nem falakat. ”

A vezérigazgató Martin Glenn elmondta, hogy az angol FA fontos szerepet játszhat a Fifa reformálásában. “Keményen lobbantottunk a változásokra, még akkor is, ha kényelmetlen volt számunkra” – állította.

A 2010-es döntésben megindult válság a 2018-as és a 2022-es világbajnoki döntő versenyek Oroszország és Katar drámai mértékben felgyorsult májusban, amikor az amerikai ügyészek felszámolták a “csalás világbajnokságát” felhozó vádemelést, és magas rangú vezetők letartóztatták a pénzmosást és a korrupciót. Facebook Twitter Pinterest Sheikh Salman gratulál Gianni Infantino választási győzelméhez.Fotó: Matthias Hangst / Getty Images

Az Infantino immár a harmadik Fifa elnöke, 40 éve a Blatter és brazil elődje, João Havelange által személyesítve, amikor Fifa bevételei megugrott, de botrányok kerültek fel a világbajnokság jegyei, az ajánlattételi futamok megszorozódtak. Májusban Blatter kénytelen volt megígérni, hogy lemond, majd hat évig betiltották a labdarúgást, hogy 2011-ben 1,3 millió font “hűtlen fizetést” tett az egykori örököse számára.Infantino azt mondta, hogy kinevez egy főtitkárt Európán kívül, és azt mondta, hogy még mindig “erős gondolatok, kedves gondolatok Platini úrra”. A kritikusok meg fogják mutatni Infantino lojalitását a tiltott Platini és Uefa nem kormányzati szerepvállalására mint bizonyíték arra, hogy nem képviseli a szükséges nagykereskedelmi változást. – Senki sem tudta, miért volt az öreg főnöke felfüggesztve. Nem hibáztathatod őt, amiért Mr. Platini esetleg részt vett volna – mondta Dyke. “Meg kell változtatnod a Fifa kultúráját, így vége az elmúlt 20 év rohadtságának. Ez egy igazi esély. ”

Megkérdezte, hogy Angliát most ismét a világbajnokság döntőjébe vinnék, azt mondta, hogy az FA pályázhat a 2030-as versenyre, annak ellenére, hogy korábbi próbálkozásai a régi FIFA-rezsim alatt szaladtak. “Ez egy új nap, egy új hajnal.Gianni Infantino elnyeri az elnökválasztást – ahogyan ez történt. Bővebben

Az Infantino, egy hatalmas, többnyelvű ügyvéd, aki rajongóinak ismeri az ő szerepét. A Bajnokok Ligája döntetlenje valószínűleg sokkal kellemesebb frontembere lesz a Fifa kétségbeesett utolsó ősszelvény reformjának kísérletében, mint Sheikh Salman. A Bahreini kampányát állandóan állította, hogy 2011-ben a demokráciaellenes tiltakozások nyomán büntetni próbált sportolókat azonosította. Elutasította az állításokat, elismerte, hogy elnökölt egy erre a célra összehívott bizottságot, de ragaszkodott hozzá, hogy csak egyszer találkozott, és nem folytatott formális üzleti tevékenységet.

Mindazonáltal a Fifa nyilvános képe továbbra is a rock alján marad.Az Isba Hayatou, Fifa veterán színész-elnöke különféle szörnyű figyelmeztetéseit követően, amikor az ISL-vesztegetés ügyében betöltött szerepét felháborította, a szervezet fenyegetéséről, ha a “nagy horderejű és progresszív” reformcsomag nem telt el, A reformok közé tartoznak a határidők, a fizetés átláthatósága, a független bizottsági tagok, és a kifakult végrehajtó bizottság felváltása egy új, kibővített Fifa-tanácskal, amely stratégiai irányt fog irányítani, de nem fogja a kereskedelmi ügyekért.

A hatalmas jogi költségek, a szponzorok elhagyása, a médiakritika és az alacsony személyzeti morál az 550 négyzetmillió dollártól a jelenlegi négyéves ciklusra vonatkozó tervezett 5 milliárd dolláros bevételi vezérigazgató-helyettes, Markus Kattner.

read more