Unibet: Bradley Hill beviljade vilja samarbeta med bror på Fremantle

Triple Hawthorn premiership stjärnan Bradley Hill kommer att spela tillsammans med äldre bror Stephen år 2017 efter att ha handlats från Hawthorn till Fremantle.Hawksna hämtar 23 i utkastet till den 23-årige Hillen, som spelade en viktig roll i sina flaggande vinnare i 2013, 2014 och 2015. Den snabba vännen berättade Hawthorn sent i 2016 säsong som han ville återvända till sitt hemland i västra Australien.AFL handelsperiod: Hawthorn blanda Mitchells på upptagen affärsdag Läs mer

Bradley informerade klubben om att han hade en stark önskan att återvända till Västra Australien och leka med sin bror på Fremantle, sade Hawks listans chef Graham Wright. “Vi har arbetat nära med hans ledning och Fremantle för att underlätta en affär som vi känner för alla inblandade.

” Han har varit en stor tjänare till denna klubb och lämnar en trippel premiership-spelare.Vi vill tacka Bradley för hans bidrag till Hawthorn Football Club och önska honom allt det bästa i framtiden. “

Flyttningen från Fremantle fri friagent Chris Mayne till Collingwood på en fyraårig affär på Onsdagen underlättade Hill-handeln.Dockersna använde kompensationsplockningen som de mottog från AFL (No23) för förlusten av Mayne för att säkra Hill från Hawks.

Fremantle har redan landat högt rankade framåt Cam McCarthy från Greater Western Sydney när de ser ut att klättra upp i stegen nästa säsong.

“Vid 23 års ålder är Bradley en erfaren premiership-spelare med elitlöpning och färdighetsnivå”, säger Dockers listansvarig Brad Lloyd. “Vi tror att han kommer att bli ett värdefullt förvärv till vår spellista och vara en långsiktig spelare för Fremantle.” Samtidigt är Brisbane fortfarande öppen för frakt ut kapten Tom Rockliff under AFL-handelsperioden men är ännu att hitta några klubbar som är intresserade av att ta stjärnfältet.Lions ser ut att lagra första runda utkast, så att de kan bygga upp sin lista med ung talang och har angett att de kommer att överväga att handla Rockliff för rätt affär.

Rockliff, 26, är angelägen om att stanna och träffas med ny coach Chris Fagan och fotbollsspecialist David Noble på onsdag för att diskutera sin framtid. “Just nu håller han sig kvar…det finns inga diskussioner med någon fotbollsklubb i förhållande till Tom, säger Brisbane-listansvarig Peter Schwab på torsdagens radio i SEN.

“Du kan tydligen anta att Chris och David kommer in säger Tommy exakt vad de förväntade sig av honom speciellt men också vad de förväntade sig att göra med fotbollsavdelningen och laget framåt i de kommande tre till fyra åren. “Spekulationen om Rockliffs framtid intensifierades förra veckan när den kom fram hade han gjort nedsättande kommentarer om en kvinna på sociala medier. Rockliff betygsatte en kvinna “minst en tre av 10” i en konversation med vänner på Twitter, som lurade Lions chef Greg Swann.

Det är inte användbart för oss och det är inte till hjälp för honom, särskilt med allt Det som händer, alla diskussioner, han har varit i rampljuset lite.Det var bara inte väldigt smart, sa Swann.

Brisbane på torsdag tog ett annat steg mot att förnya sin lista, handla med sina No2-utkast urval och flera sena val till Greater Western Sydney i utbyte mot val 3 och 16 . Det kommer att vara Giants sjude topp två utkast urval på bara fem AFL säsonger.

Handeln betyder att Lions håller för närvarande väljer 3, 16 och 21 i årets utkast, samt ett prioriterat urval i slutet av den första omgången som för närvarande väljer 19. Lions mittfältare Pearce Hanley verkar troligen leda till Gold Coast men Schwab sa att solarna inte skulle kunna erbjuda ett erbjudande tills de har slutfört handel för stjärnor Dion Prestia och Jaeger O’Meara.