Swanseas Gylfi Sigurdsson säljer vinner när Norwich City-nedgången fortsätter

Swansea-tränaren Alan Curtis kände att hans sida skickade ut ett betydande uttalande i deras överlevnadsstrid genom att slå sina nedrykningsmedlemmar Norwich.

Swansea backade upp sina veckoslutsvinster i Arsenal genom att övervinna Norwich för att sätta nio poäng mellan själva och Premier League-nedgrävningszonen.

Det är ett stort uttalande som vi har givit oss ett andningsutrymme “, säger Curtis och står igen för den frånvarande huvudtränaren Francesco Guidolin, som förblir i en London sjukhus behandlas för en bröstinfektion. West Ham stun 10-man Everton som Dimitri Payet sälar fightback win Läs mer

“Vi är fortfarande bara på 33 poäng och det kommer inte att ge dig säkerhet.Vi vet att vi har mycket arbete att göra, jag har sagt spelarna att njuta av ögonblicket och kom tillbaka nästa vecka beredd att arbeta och se till att vi får något från ett annat massivt spel på Bournemouth. Men vi har fått lite andningsutrymme och det viktigaste är att vi stannar upp. Vi arbetade väldigt hårt för denna Premier League-status och vi vill inte ge upp det. “Gylfi Sigurdssons 61: e minuts strejk – hans sjätte mål i 10 matcher – avgjorde en scrappy Liberty Stadium-tävling som misslyckades att sparka in i livet tills isländsk internationell slutade från ersättare Leroy Fers pass.

“Det var ett dåligt spel och båda lagen blev fastnade i spänningen i spelet,” sa Curtis. “De behövde poäng som oss själva och det påverkade båda lagens roll.Vi kontrollerade andra halvåret under långa perioder och fick ett mål från en av de bästa dragningarna i spelet. Vi hängde lite på slutet, inte nödvändigtvis på grund av bra spel av Norwich, men för att vi blev spända.

“De kunde ha utjämnat i slutet men vi förtjänade det under de andra 45 minuterna. Vi har fått ett meddelande från Francesco om hur glad han var.Han gratulerade alla och förhoppningsvis kommer han vara med oss ​​nästa helg. “Arsenal s 10 män flyr Tottenham med poäng tack vare Alexis Sánchez Läs mer

Norwich är kvar i de tre sista på 24 poäng och har nu förlorat åtta av sina nio matcher.

Men Newcastles nederlag till Bournemouth och Sunderlands oavgjort i Southampton innebär att de bara är en punkt från en säker position. “Om inget av lagen ovanför oss har en skrämmande körning av form och vinner inte mellan nu och slutet av säsongen, det kommer inte räcka, säger Norwich-chefen Alex Neil. “Men de borde hämta tillräckligt med poäng för att komma över linjen.Vi har nio matcher kvar och tröstkrummen är att lagen från oss bara har tagit upp en poäng idag – och vi har fortfarande de två lagen hemma. “Norwich hade sena chanser till nivå när Nathan Redmond avfyrade och Patrick Bamfords nära försök sparades av Swanseas målvakt, Lukasz Fabianski.

“Det var en cagey affair,” sade Neil. Båda lagen var klara och såg defensivt fast, men de gjorde mål när de hade chansen. “