Steve Bruce ber Hull City fans att inte protestera mot Assem Allam

Med Hull som inte kan nå de automatiska kampanjplatserna i Championship-fansen krävde den impopulära Allam, som lider av en ospecificerad sjukdom, att sluta på KC Stadium. Hans misslyckade försök att ändra lagets namn och införandet av ett medlemskapsschema för nästa säsong har lett till protester, med fläktar som visar röda kort före sparken och även efterlyser honom att sälja upp under spelet.

Bruce sa: “Den enda som besviknar mig är alla protester och röda kort. I slutet av dagen är ordföranden för tillfället inte alls bra och det kommer inte att hjälpa honom.

“Han har lagt £ 70m av sina egna pengar i klubben. Han är uppenbarligen upprörd och besviken, men var bara försiktig med vad du önskar. Jag kan inte se många fler människor runt här, som kommer att utmana Hull.När jag först träffade honom köpte han klubben för samhället. Han har byggt cancerhospitaler.

Det har varit de bästa fem åren i klubbens historia och det kommer att komma ihåg för medlemskapsordningen och namnbytet. “Bruce erkände några av de sju spelare som han hade tagit in i startlinjen hade gett honom mat för tanken för play-offs. “Två eller tre av föreställningarna, det gav mig huvudvärk med vad jag tänker på,” sa han. Hull tog ledningen strax efter halvtimme när Andy Robertson raced ner till vänster och kvadrade bollen hårt och lågt och Harlee Dean kunde bara vända det till sitt eget nät.Hemsidan borde ha gått längre fram, men Adama Diomands straff blev räddad av David Button. Hull gjorde det 2-0 i första halvlekstiden, eftersom Mo Diamé tog två försök att göra poäng från Harry Maguires låga korsa till höger.

Besökarens huvudtränare Dean Smith klagade över ett överbelastat spelplan som hade lämnat sin utarmade trupp utan betalare som Lasse Vibe och Alan Judge genom skada.

p> Han sa: “Vi spelade tre matcher i mars och åtta i april. Premier League och FA Cup verkar ha företräde framför mästerskapet nu. Hull City kan rotera sin trupp och de hade fräschare ben ikväll.

“Vi var organiserade bakom bollen och gjorde det svårt för dem.Vi har fångats ut av en stor diagonalboll och Harlee har lagt det i sitt eget nät.

“Det var väldigt svårt att komma tillbaka i spelet efter den tiden. Det andra målet bara på halvtid gjorde det för mycket av ett berg att klättra i andra halvlek. Jag har några kroppar hemma som känner mig lite trött. Det är för många spel i för kort tid. “