Mame Biram Diouf slår sent för att tjäna Stoke förtjänade rita på Chelsea

Som förberedelser går för sin största match i säsongen var detta långt ifrån idealiskt för Chelsea. Värdarna tappade två poäng mot motståndare som för majoriteten av denna tävling visade större avsikt och kvalitet och kommer att återspegla att det bara var deras brist på en mördareinstinkt som förhindrade dem att avgå från denna plats med en seger.Paris Saint-Germain kommer inte att vara så slösigt när de utspelar sig här på onsdagen med en plats i Champions League-finalen på spel. Sunderland lider med Virgil van Dijk som tar Southampton en punkt Läs mer

< p> PSG tar med sig en 2-1-ledning förtjänad när de mötte Chelsea i första foten av deras sista 16-tie i Paris förra månaden och om Laurent Blancs män lyckades se tillbaka denna match efter sin Ligue 1-tävling med Montpellier på lördag kvällen har deras förtroende för att få jobbet bara ökat. Guus Hiddinks män var jitteriga på baksidan medan de i attacken var trög och saknade penetration.Det kan delvis sättas ner för att inga nyckelaktörer saknas genom skada, framför allt John Terry och Diego Costa, den sistnämnda frånvarande här på grund av en mindre senastränna, men allting var det en skärm som fungerade som en påminnelse om att trots återhämtning Chelsea har gjort, efter José Mourinho, det här är en klubb som fortfarande kämpar för att återfå tidigare glories. Stoke förtjänar stor kredit för hur de sätter Chelsea under tryck från början och, när de är i besittning, såg ut att dominera lek med sin önskan att tjäna det som skulle ha varit en fjärde seger i följd, inte slagen, även efter att Bertrand Traoré hade gett Chelsea ledningen mot spelets gång i 39: e minuten.Besökarnas angripande trio av Marko Arnautovic, Ibrahim Afellay och Xherdan Shaqiri orsakade konstant panik bland försvararna i blått och det var mannen som placerades framför dem, Mame Biram Diouf, som fick målet Stokes skärm förtjänade, en nära räckvidd på 85 minuter efter att Thibaut Courtois hade slagit Shaqirs högerkors direkt mot anfallaren. Dioufs reaktion var en av lättnaderna mer än någonting med tanke på de många chanser han speciellt hade missat, framför allt på 21 minuter när 28-åringen vände Afellays kors över baren när det verkade lättare att lägga bollen under den, men i slutändan var han Stoke’s hjälte och säkrade sin första punkt på Stamford Bridge sedan 1984 och behöll dem i sjunde.

“Vi var utan tvekan hårt gjort av”, säger Mark Hughes. “Vi hade goda möjligheter under första halvleken och blev gjort med en sugpunch.Du kan bli deflaterad av det men alla uppmuntras av vad vi gjort och det var fallet med mer av samma under andra halvåret. Målet var något lyckligt, eftersom jag skulle ta Diouf strax innan han gjorde poäng men överallt visade vi riktigt tro. “Hiddink var förbittrad med domaren Mark Clattenburgs beslut att inte tilldela Chelsea en straff på 72 minuter efter att Marc Muniesa verkade trycka Oscar på gräset inuti Stoke-området – “Det var ett klart straff” protesterade nederländaren – men han erkände också att en rubbning var ett “rättvist resultat” och att Chelsea hoppas kvalificera sig för Champions League via deras ligaposition har allt men försvunnit.Londonarna är fortfarande 10: e i bordet och är 10 poäng bakom Manchester City i fjärde, efter att ha spelat ett spel mer än Manuel Pellegrini’s men. Wiganas Gylfi Sigurdsson sälar vinner när Norwich City-nedgången fortsätter Läs mer

“Att [ att göra topp fyra] är nästan omöjligt, säger Hiddink, som åtminstone har blivit den första chefen för att starta en Premier League-spell som ansvarar för en oslagad lopp på 12 matcher. “Dagens resultat från West Ham är till exempel väldigt respektfullt att de också knackar på den dörren.”

Chefsbedömningen gör att PSG är särskilt viktigt och Chelsea-supportrar kan ta sitt hjärta från hans tro på att Costa kommer har återhämtat sig i tid för att möta de franska mästarna. I sin plats här, Traoré levererade en fantastisk strejk på vad som bara var hans andra start för klubben.Efter att ha hämtat Nemanja Matics pass och förvandlas till rymden, sprang 20-åringen en körning från utsidan av området till det översta hörnet av Jack Butlands nät. Stoke målvakten hade ingen chans.

Andra i blå var inte så iögonfallande. Deras ansträngningar kunde inte kritiseras utan försvar och anfalla bristen på sammanhållning och klassen var skarp. PSG kommer att tro att de för ett andra år i rad kan dumpa Chelsea ut ur Europas elitkonkurrens.