Jonah Lomu kom ihåg, Cam Newton dansar och Star Wars sport

1) Rugby union förlorade en av de banbrytande stjärnorna i spelet på tisdag och för att komma ihåg honom här är några av Jonah Lomus bästa ögonblick samlade ihop. Studenter på hans tidigare skol Wesley College i Auckland utförde en Haka till hans ära, medan Steve Tew, chef för Nya Zeelands RFU, hyllade honom som fackets första superstar. “Jag fick veta att jag aldrig skulle spela rugby på översta nivån” – en trailer för att han ännu inte ska visas i Europas film Jonah Lomu – Tillbaka till Sydafrika; medan här är Sky Sport New Zealands hyllning, följt av en dokumentär i delarna ett och två.Här avslöjar den stora mannen sin kärlek till Liverpool FC och saknar ett plan för att titta på dem, liksom träning genom att lyfta bilmotorer till Claire Balding och bevisar precis vilken stor kändis han var med detta brus när han visade på dem. . Slutligen som vittnesmål om Lomus värme och generositet från fältets flod in, säger detta fotografi av sitt besök i Sydafrikas Joost Van Der Westhuizen, med vilken han slog i 1995 års VM-final och som nu drabbas av Motor neuronsjukdom, säger allt.

2) Oroa dig inte: “Jag är OK”.Skidåkaren överlever efter att ha fallit 1.600ft på under en minut.

3) Går stort med en utmärkt kompilering av Rory Delaps största insatser till melodi MGMTs Kids.

4) Tre till priset av en: Carolina Panthers quarterback Cam Newton ger en enorm räckvidd till touchdown, fortsätter att förvirra oppositionen med hans firande och orsakar en mindre ruckus i publiken genom att ge dem bollen . Naturligtvis har Newton någon form på alla tre områden; går själv för att göra en touchdown mot Houston; upprörande opposition fans genom att riva ner en Green Bay banner och säkerställa en ung fläkt får bollen efter en touchdown trots insatserna av Julius Peppers. Facebook Twitter Pinterest

5) “Och om du inte gillar det, gillar du inte NBA-basket!” Grattis på födelsedagen Jason Williams.Förmodligen den mest flair baller att nöja NBA, blev mannen på smeknamnet “White Chocolate” 40 på onsdagen. Här är hans bästa bitar som en Sacramento Kings-spelare och hans topp tio karriärspel. Han gör fortfarande det förresten. Absolut filth. Hans son är inte heller dålig.

6) En sport är det inte. Än. Men det blir en tvekan. Det är våra favoriter från förra veckans blogg.

1) Det måste sägas att detta är en sprickande rubrik som den grekiska sidan Doxa Ambelou, men vänta, deras fans har säkerställt att de har tittat på det i komfort i sitt eget mobila stativ…Facebook Twitter Pinterest

2) Gymnastic tränare Paul Hunt, 1972s amerikanska mästerskapsmästare, åtnjöt också en sidolinje som gjorde spooftolkningar av kvinnors rutiner som var tillgivna och skickligt utförda under moniker Paulette Huntinova, här är Några av hans bästa på golvet, de ojämna barerna och strålen.

3) Underbar kortfilm tittar tillbaka ett decennium till veckan när Australien kvalificerade sig för sin första världscup sedan 1974 och vad det innebar för Aussie fotboll.

4) Dale och Dale Visa: Hur är det när pappa är i kommandofältet och kallar din första Daytona 500-vinnare.