Dag 2: Biatlonist Vítková firar brons, Sáblíkové medaljer flydde

På sin sjätte medalj redan attackerat tre kilometer spår rychlobruslařka Martin Sáblíková, men inte glad galenskap. Efter 2010 Vancouver guld och silver från Sotji 2014 samtidigt avstånds låg under pallen.

pallen för själv tog Nizozemky: Achtereekteová vinnande andra och tredje Wüstová De Jongová. Ceska saknade 52 kronor värde av ädla metaller. Nikola Zdráhalová slutade 15 på sin olympiska premiär. ( Mer om ras rychlobruslařek )

Redan innan deras första medalj spel inställd split längdskidåkare i jakten till 7,5 + 7,5 km.För guld, sprang du Charlotte Kallaová från Sverige, andra var Marit Björgen Norge, och blev den första kvinnan i OS vann elva medaljer.

Från tjeckiska löpare var på mållinjen snabbast Peter Doe, som upptog 28 . ställe. ( Mer om strävan )

De Late ras backhoppare i mitten av bron började företrädesvis Pole Stefan Hula emellertid att attacken på medalj åtdragna. I den andra omgången triumf firas tyska Andreas Welllinger, andra ädelmetaller tog den norska duon Johann Andre Forfang och Robert Johansson. Avancerade till den andra omgången och Roman Koudelka vars försök 103 m lång nog för 25: e plats. Viktor Polášek kom inte från första omgången. ( Mer om hopp på den normala backen )

Hans första OS-mästaren har tippad värdländerna.I Short Track vann loppet på 1500 meter Kore Hjo-Chun, som slog världsrekordhållaren Sjinkieho Knegt Nederländerna.

Den olympiska programmet på lördag gick snowboardåkare Petr Horak, som slopestyle kvalet får. Efter den första ride var den elfte, i slutet av sin andra resa han föll och droppades i hans grupp till femtonde plats.

Sankara Andrew Hyman öppning två lopp kvar efter det mid-race figurer i 20: e positionen. Hittills gynnade resultat tyska Felix Loch, som triumferar över från Vancouver och Sochi är på väg mot den tredje guldmedalj. Clash glida över isen kommer att kulminera på söndag.