Socceroos lyfter asiatisk cup efter dramatisk extra-time seger över Sydkorea

En extra-vinnare från James Troisi lyfte Australien till en dramatisk seger över Sydkorea och en landmärke Asiatisk seger.

Matchen visade sig vara en torr och kaotisk affär men underhållningen som erbjuds var Otvetydigt eftersom Australien blev den första värdnationen för att bli asiatiska mästare sedan Japan år 1992. Det verkade som om Massimo Luongo skulle vara namnet etsat otydligt i annalerna i australiensisk sport med sitt mål på halvtakt -tid, bara för Son Heung-min för att återställa paritet en minut i skadetid precis som Australien kunde smaka seger.

För Australien har vinsten och föreställningarna under de senaste tre veckorna hjälpt till att återuppbygga Socceroos ‘ Status i den nationella tankegången efter flera år av regression. Matchen gav också en möjlighet för Socceroos att samla sina första stora silvervaror – fyra Oceanien-titlar åt sidan.Victory betyder också att Socceroos är den första mansidan för att vinna mer än ett kontinentalt mästerskap. Asien Cup-finalen: Australien mot Sydkorea – i bilder Läs mer

Och medan mycket hade gjorts av Australiens imperativ att vinna i För att fortsätta spelets tillväxt och skapa en milstolpe prestation, så var det också mer på spel för Sydkorea än en enda trofé. Det var en chans att sätta rätt en skarp anomali.Asiens mest framgångsrika VM-land med åtta på varandra följande kvalifikationer har på något sätt misslyckats med att vinna asiatiska kronan i 55 år.

Såsom Australiens 32 års World Cup-misslyckande, var detta en kvarn runt nacken. Historien var mot Socceroos, som misslyckades med att besegra Sydkorea i en konkurrenskraftig match sedan 1977, medan Taeguk Warriors hade varit obesegrade i sina över 15 Asiatiska matcher.

En kaj vid 2017 FIFA Confederations Cup erbjöds också, och därmed chansen att få Ryssland på ett tidigt sätt Av världscupen och tjäna lite värdefull konkurrens.

Men före matchen var fokusen helt enkelt på 90 minuter.

Båda sidorna ändrades betydligt från Sydkoreas 1-0 segra två Veckor sedan i Brisbane dominerades en match i Australien.

Sydkoreas tyska tränare Uli Stielike heter en oförändrad sida, liksom för första gången i månaden Ange Postecoglou.

Australiens fullback Ivan Franjic rensades för att spela trots att han halkade igenom sista minuten i semifinalen i Förenade Arabemiraten.

Efter 14 månaders grossisthoppning verkade Postecoglou, med perfekt timing, lyckligtvis avgjort på sin line-up.

En exklusiv 76.385 publik – svällde av en stor bit av koreanska fans Och deras interminable chants av “Dae-Han-Min-Gook” – spelade sin roll från öppningsfliken.

Tävlingen öppnade säkert i takt, om det var lite scrappy, mode.Sydkorea, trots sitt lilla konservativa rykte baserat på ett obrutet försvar i de föregående fem spelen, sköt fram vid varje tillfälle. Facebook Twitter Pinterest James Troisi firar med sina lagkamrater efter att ha träffat Socceroos andra mål.Foto: Mark Kolbe / Getty Images

Australien försökte ofta pressa högt och angripa ständigt, enligt Postecoglous mantra.

Men deras mittfältinnehav i de tidiga stadierna stymied i motsats till deras fem tidigare matcher.

Det var att säga att den enda tidiga chansen att spelet kom via ett set-piece Vilken kapten Mile Jedinak lockade sig vackert på nätets tak, även om Kim Jin-hyeon kommer att hävda att han hade det täckt.

Det var inte förrän halvvägs på hälften att det var andetagstank Från hemstöd som Kwak Tae-hwi drev en bredare post i huvudet, ett tillfälle som han vanligtvis skulle konvertera. Inom några sekunder stod Tim Cahill vid Palms palmer när han pressade ut en yta av rymden från hans Markören och avfyrade i ett skott från straffområdet.

I den andra änden svängde stjärnattacker Sonen tum bredvid det övre hörnet, på ett ögonblick som påminner om Tadanari Lees vinnare för Japan i finalen Nästan fyra år till dagen. Närmast omedelbart kom Son nära att göra poäng men hans målbundna skott var blockerat av en desperat Luongo, med mittfältet Där hitta energi som få andra kunde ha lyckats.

Sudden var Sydkorea i ascendensen, på ett sätt som aldrig var fallet i Brisbane för en fjorton år sedan.

Jason Davidson samlade ett gult kort för att dra av bollen Måste ha varit anmärkningsvärt nära att vara inom straffområdet.Men Ki Sung-yuengs frispark frispark var lätt att välja för Mat Ryan trots att det var nära till målet. Facebook Twitter Pinterest Massimo Luongo firar att slå på Socceroos öppnare. Foto: Steve Christo / REUTERS

Då kom Luongo ögonblick. Ett perfekt skott från straffområdets kant fortsatte en anmärkningsvärd lopp för Swindon Town mittfältare. Den enda spelaren från en tredje tierlek i finalen hade nu mer kombinerade hjälp och mål än någon i turneringen.

Det var svårt på koreanerna som hade skapat bättre öppningar, även om de var underlägsna Cahill och hans storspelskapacitet lämnade scenen på bara 63: e minuten för att ersättas av Tomi Juric. Därefter lämnade Robbie Kruse och Franjic i snabb följd.Det var kanske ingen överraskning, med tanke på takt och intensitet i andra hälften var överväldigande ibland, ibland på bekostnad av kontrollerad fotboll.

Sydkorea pressade hårt och en hektisk ostrukturerad tävling höll iväg. Det var bland sådant kaos att koreanerna rusade genom ett förpackat försvar med Ki teeing up Son som slutade kallt förbi Ryan en minut i skadad tid. Det verkade att den australiska fotbollens tragiska historia vid tillfället var på väg att se ett nytt kapitel. Astraliens Massimo Luongo heter Asian Cups mest värdefulla spelare Läs mer

Sannerligen var Korea i stigande grad nu.De tillsatta 30 minuterna fortsatte i en liknande ån med halva chanser i båda ändarna. Bara matchen för tio år sedan mot Uruguay kunde överträffa den här tävlingen för knivkantspänningar.

Plötsligt var det tyvärr inte någonstans Australien som var framme igen. Precis som vad som var fallet med Australiens första mål kom slaget på pausens slag. Juric, med en blandning av brawn och skicklighet, tvungit på något sätt sin väg förbi sin markör och hans låga ansträngning var bara parried in på banan av Troisi, som glatt tucked bort den lösa bollen.