Raiders i samtal med casino mogul Sheldon Adelson över möjliga Las Vegas flytta

Oakland Raiders kan ha blivit avstängda i sina ansträngningar att flytta till Los Angeles, men det finns en annan stad laget har sitt öga på: Las Vegas. Det sista som NFL i Los Angeles någonsin handlade om var fansen Läs mer

Mark Davis, Raiders ägare, är att träffa miljardär kasinamugul Sheldon Adelson på fredagen över planer på att utveckla en stadion på 65 000 platser på University of Nevada Las Vegas campus.Las Vegas har jagat en stor idrottsgren i nästan två decennier, och syns nära att få ett NHL-lag – men en NFL-franchise skulle utgöra en betydande kup på en mediemarknad som rankas endast nr 41 nationellt.

I typiskt Raider-mode skrattade Davis när man frågade om mötet: “Jag kan varken bekräfta eller neka.” Raiders är på jakt efter ett nytt hem efter att deras bud att flytta till LA var snubbed till förmån för Av ramarna.Raiders har för närvarande inte ett kontrakt med någon arena för 2016-säsongen, men arbetar på en kortsiktig förlängning för att förbli i Oakland Coliseum.

UNLV: s president Len Jessup skrev i ett konfidentiellt notat som läckt tidigare Torsdagen som Raiders tjänstemän kommer att vara i Las Vegas på fredagen för att kolla på potentiella stadion platser. “Officiella från Oakland Raiders är planerade att resa till Las Vegas och turnera platser runt dalen för ett potentiellt nytt hem, Och de har bett oss att träffa dem på vår 42 hektar stora hemsida på fredag ​​morgon för att svara på frågor om den här webbplatsen, “skrev Jessup i memo. UNLV har spelat på Sam Boyd Stadium på 35 500 platser, som ligger Ca nio mil från campus på den östra kanten av staden, sedan 1971. Davis insisterar på att han vill behålla laget i Oakland, men de har möjlighet att gå med i Rammerna i Inglewood om laddare nedgång.Teamet har också kopplats till ett drag till San Antonio.

NFL, som är ljummet om tanken på ett lag som flyttar till amerikansk spelkapital, svarade inte omedelbart på en begäran om kommentar till diskussionerna .

Den kontroversiella Adelson, en överdådig givare till republikanska partiet, är huvudägaren till Las Vegas Sands Corporation och har ett betydande politiskt inflytande i Nevada.Efter mycket spekulation bekräftade Adelson-familjen i förra månaden att de hade köpt Las Vegas Review-Journal – ett köp som hade pundits teoretiserat att Adelson köpte den största tidningen i ett svängtillstånd för att påverka presidentvalet.

Projekt som detta behöver mycket mycket, mycket starkt ledarskap, mycket övertygelse, mycket fokus och stora resurser, säger Craig Cavileer från Majestic Realty, projektets utvecklingspartner. “Visst, Sheldon och hans lag har visat gång på gång att de producerar stora projekt.”