Paul Lawrie stannar på kurs för rekord tredje seger i Qatar Masters

Den tidigare öppna mästaren Paul Lawrie förstärkte sitt rykte som en dålig väder specialist för att vara fast på kurs för en oöverträffad tredje seger i Commercial Bank Qatar Masters.

Men den försvarande mästaren, Branden Grace, Kunde också skapa historia som den första spelaren för att försvara titeln framgångsrikt efter en strålande tredje omgång 68 gav honom en del av andra platsen med Danmarks Thorbjorn Olesen.Paul Lawrie: “Jag ville bevisa att de hade fel idé om mig” Läs Mer

Lawrie tvingade starka vindar på Doha Golf Club för att skicka 16 pars och två birdies och avsluta 13 under par, två före Grace och Olesen, med Englands Tommy Fleetwood och Spaniens Rafael Cabrera-Bello ett skott längre fram . Den 47-årige första vinsten i Qatar kom 1999, samma år som sin Open triumf på Carnoustie, och den andra i 2012 hjälper honom att säkra en Ryder Cup-retur i Medinah efter en frånvaro av 13 år.

Det är trevligt att veta att du har varit där, gjort jag T innan ett par gånger på en golfbana, “sa Lawrie. “Varje vecka som vi spelar ditt jobb är att göra dig i strid med nio hål att spela och förhoppningsvis kan vi göra det på nio nio imorgon.

” Det finns många bra spelare bakom mig.Branden Grace vann här förut och är väl upp i världslistan så [lördag] kommer att bli en annan utmaning, men jag ser fram emot det. “Lawries sista seger kom i Johnnie Walker Championship i 2012 men han tror att han inte har glömt hur man ska komma över vinstlinjen.

“Jag hade ett par topp 10-tal tillbaka i ryggen förra året på KLM och Danmark och borde verkligen ha varit högre upp I båda dem “, tillade han. “Jag hade en bra chans att vinna båda turneringarna på baksidan nio.” Det är inte som om det varit år och förhoppningsvis kommer jag snälla in och träffar de skott som jag slår och knackar på Några putts in och allt går bra. “

Lawrie gjorde 13 raka pars och erkände:” Jag är jag. Jag tänker att det finns en bogey som kommer.Självklart vill du att din nästa ska vara en birdie men ibland när du gör så många pars går det på fel sätt. Men jag fortsatte att plugga iväg, jag fortsatte och min inställning var rimlig mot slutet av nio tillbaka.

“Jag visste att jag skulle göra en birdie vid någon tidpunkt, så du har att vara tålmodig. Ibland går de inte in, trots att du slår bra puttar. Alla har det om och om igen. “

Grace’s parstreak var ännu längre, världen No11 följde en birdie på 1: a med 14 pars innan du slutade med stil med ett hat-trick av birdies.

“Det var en brutal dag där ute,” sa Grace. “Vinden blåste och gröna var svåra. Under sådana förhållanden är det svårt att ge dig dessa chanser. Jag tycker att tålamod var namnet på spelet.Jag fick ganska mycket ut av min runda idag. Jag trodde egentligen inte att jag lämnade någon där ute, så fyra under var ett bra betyg.

Det skulle vara bra att försvara en titel. Jag har inte gjort det i min karriär. Jag är bara glad över den typ av golf jag spelar. Jag ger mig ett skott när jag behåller trofén.

“Jag försöker att inte tänka på det för mycket natten tidigare.Jag kommer antagligen vara på soffan och titta på ett par höjdpunkter från förra året för att komma in i stämningen och sådant. “Richard Englands fem är ledande efter 67, den lägsta poängen Av dagen, med vinnaren Sergio García 2014, två skott längre tillbaka efter att ha sparat en 74 tack vare en örn den 18: e. Nicolas Colsaerts hade dubbelt delat ledningen med sin tidigare Ryder Cup-partner Lawrie efter Två tidiga birdies men körde upp en tre-bogey sju på den 14: e när hans försök till återhämtning skott från ett sandigt avfallsområde slog ett träd runt 20 meter framför honom och studsade tillbaka i en buske.

33 -åriga gick så småningom i 77 för att avsluta åtta av ledningen på fem under.