Oldham-ägaren Simon Corney planerar att sälja klubben efter Ched Evans furore

Oldham Athletic-ägaren, Simon Corney, är beredd att sälja klubben bara efter att ha beslutat sig för att underteckna Ched Evans och säger att “nog är tillräckligt” efter 12 år som ansvarar för League One-sidan.

Han tillade att han var “helt över” Evans saga, vilket ledde till att klubben gjorde en U-turn när det gällde att erbjuda den dömde våldtagaren ett kontrakt efter ett fortsatt press från sponsorer och en ansökan, undertecknad av över 60 000. Corney hävdar att signeringen av Evans skulle ha varit rätt sak att göra.

Corney klargjorde sina kommentarer på klubbens officiella hemsida efter Chronicle-intervjun och sa: “Vi har kommit igenom en extra period i vår klubbs historia.Det är ingen tvekan om att människors förhållande till klubben har påverkats och förtroende förlorat. För detta ansvarar jag som ansvarig.

“Mitt engagemang för klubben, dess fans, personal och sponsorer är totalt och min önskan att se till att den nya North Stand-utvecklingen är klar är fortfarande lika stark som någonsin . “Vi fortsätter att möta stora utmaningar, men jag är verkligen upphetsad över framtidsutsikterna för vår klubb och de planer vi har infört för att säkerställa den långsiktiga framtiden utan att det behövs ytterligare investeringar.” Trots det påpekade han att om ett tillvägagångssätt gjordes av en potentiell köpare, skulle han överväga att sälja så länge som den nya ägaren hade klubbens bästa i sitt hjärta.Han tillade: “Naturligtvis, som jag alltid har sagt, om en köpare till klubben kommer fram som kan ta saker på en annan nivå så kommer jag att överväga att sälja. Den köparen måste vara rätt person och ha det bästa i klubben.

Det är dags att dra en linje under händelserna under de senaste veckorna och fortsätt. Vi har en klubb att springa och mål att uppnå, och styrelsen, personalen och jag är fast beslutna att se den här stora klubben blomstra. “Han hade sagt till kvällskroniken:” Jag har fått nog, och det är ingen hemlighet. Var slutar det, om 15 eller 20 år? Jag har varit här i 12 år och jag har bara inte samma intresse längre.Jag älskar klubben och älskar spelet men tillräckligt är nog.

“Jag skulle vilja hitta en köpare. Förhoppningsvis kommer det bli mycket mer säljs med ett nytt stativ där. Och jag vill att det ska gå till rätt person. “Corney, som är baserad i USA men kommer att vara på Oldhams matcher mot Fleetwood och Rochdale på lördag och nästa tisdag, sa att så långt han Oroar sig för Evans frågan har dras till ett slut men erkände att klubben underskattade den ilska som provocerats av den 26-årige potentiella signeringen.

“Jag är helt över den,” tillade han. “Det kom och det gick, det var det.Jag var här [i USA] när allting händer och det blev mycket större än jag trodde.

“Men när svaret blev ett nej, det var det. Jag tycker fortfarande att det rätta skulle ha varit att ta honom, det gör jag verkligen. Men i slutändan var det inte att vara. Vi underskattade uppmärksamheten och rasen. “