Joe Burns i Steve Smith tona stavili su Australiju na snažnu poziciju u drugom testu

Steve Smith i Joe Burns stvorili su stoljeća, razbili zapise i dominirali danom dva u Christchurchu, okrećući drugi trans-Tasmanov test na glavi. Australija je bila 363-4 na plićaku u nedjelju, a nakon sedam staza izašla je u Novi Zeland i imala velike nade da će vratiti rang No1 Test. Turisti su nastavili 57-1, a nakon Usman Khawaja Izašla je u četvrtom dijelu dana. Ono što je uslijedilo bilo je vodstvo personificirano od Smitha i očajna odlučnošću od Burnsa, koji je okončao svaku raspravu o svom mjestu u XI. Novi Zeland protiv Australije: dan drugog drugog testa – živjeti! Pročitajte više Burns ‘170 predstavljao je najveći rezultat australskim otvaračem na Novom Zelandu, dok je četrnaesta četvrtina Smithove 41-Test karijere bila jedna od velike minimalna vrijednost Bet365 depozita hrabrosti budući da je bio udario po kacigi.Smith je zabio 138, nakon što je pogodio palubu na 78, kada ga je izbacivao Neil Wagner u konačnici prije čaja. 289-stajalište između Smitha i Burnsa nije bilo uzbudljivo na putu Brendon McCullum bio je prvi dan, kada je kapetan koji je u mirovini na Novom Zelandu razbio najbrži test ton. Ali to je bila dominantna škola staroga školovanja, a vrsta lekcije kriketa često je prolazila tijekom uspješnog vladanja Stevea Waugha kao skipera. Smith i Burns bili su nevjerojatno oprezni, raširili su ruke i udarali samo kuglice koje su željele.

Napad na Trill Boult, Tim Southee, Matt Henry i Wagner dan. Pokušali su planove A do Z prije nego što su Smith i Burns konačno pala kasno u završnoj sesiji.Oboje će biti nezadovoljni što nisu mogli izbaciti dan.

Oba će biti još nesretnija s njihovom metodom otkaza; Gotovo istovjetne kuka za otprilike identične isporuke Wagnera, što je rezultiralo otprilike identičnim hvatačima Martin Guptill. Ali u proizvodnji najvišeg australskog partnerstva na Novom Zelandu i kad su vidjeli drugu novu kuglu, oživjeli su Nada nade izbjegavanja poraza. Nightwatchman Nathan Lyon će nastaviti na četiri, a Adam Voges završio dva ne izaći. Burns i Smith Nisu bili uvjerljivi, ali vožnje su Bet365 mobilno klađenje dolazile slobodnije nakon sat vremena otvaranja.Henry je Burns uhvaćen iza na 35, ali otvarač uspješno koristi sustav za ocjenu suda (DRS) kako bi se ukinuo otkaz.

Queenslander je imao dvije misli o tome hoće li igrati kratku isporuku. Burns je bio sigurniji u pogledu presude glavnog suca Ranma Martinesza, a reprizi potvrđuju da je lopta došla s bicepsa. Pitch, tako zelena i mokra na prvom danu, raspao se.

Kane Williamson je izdao pet prečaka, a McCullum je pokušao sve kako bi privukao wicket. Pundits već ispituje zaslugu odluke Novog Zelanda o izostavljanju Marke Craiga, ali se raspravlja može li se nesposobna osoba napraviti razliku.