Jason Kenny lägger guld tätningen Storbritanniens Track VM kampanj

Kennys trio fram en 43.751sec resa till bättre Polens Maciej Bielecki, Mateusz Lipa och Kami Kuczynski. ”Riktigt nöjd med att” Kenny berättade britishcyling.org. ”Att få ett par andra turer i och med förtroende för att ändra lag och ändå utföra med en annan lineup”

Skinner sade: ”Jag tror att vi har avgjorde VM ledarnas jersey så det är en riktigt bra tecken på konsekvens genom säsongen ”

Hindes tillade:’. det verkar som om varje VM vi gör vi blir bättre så det är ett gott tecken för Rio’

< p> Tidigare Storbritanniens kvinnor hävdade en silvermedalj i laget jakten.Laura Trott, Joanna Rowsell Shand, Elinor Barker och Ciara Horne gav en 4:18 för att besegra Kinas pursuiters i första omgången och gick på att möta kanadensare i finalen, bara för att avsluta kvarts andra blyg av Kanadas vinnande tid.

resultatet innebar trea totalt för Storbritannien i laget strävan världsrankingen med 674 poäng, bakom vinnarna Kanada (870pts) och USA (736pts).

”det var en bra striden ute ”, säger Rowsell Shand. ”Vi har haft två riktigt bra åkning i de två första rundorna. En riktigt bra kamp där ute och vi har verkligen haft i helgen.”

Det fanns silver också för Jess Varnish och Katy Marchant i laget sprint.Den brittiska paret inför Rusvelo s Daria Schmeleva och Anastasia Voinova men Voivona sub-19 sekunder första varvet, den enda av tävlingen var för mycket att övervinna och en 33.625sec tid för 500 meter säkrade Storbritanniens första medalj av dagen, lämnar laget åttonde i den totala laget sprint världscup ranking.

”det här är faktiskt vår första laget sprint medalj i två år så vi verkligen, verkligen glad”, sa lack. ”Det är ett stort steg i rätt riktning.Vi kommer inte att läsa in tider för mycket här eftersom de är helt irrelevant.

”Vi är verkligen fortfarande upp mot det för Olympic kvalificering så att komma hit och sätta platser mellan oss och andra europeiska länder har verkligen varit ett steg i rätt riktning. Vi är fast beslutna att vara där i Rio.”

söndag ser kulmen på Mark Cavendish utmaning för omnium, för män sprint, med Jason Kenny och Callum Skinner och kvinno Keirin.